fredag 9. mars 2012

I guess you ARE looking at me!

Jeg har skrevet et stykke tidligere "Are you lookin at me?" om å bli sett på. Og, hvor jeg kanskje er i grenseland mellom tanker om jeg blir sett på enten på grunn av overvekt, eller fordi jeg er attraktiv. Dette er tanker, følelser og opplevelser som en ikke skal kimse av. Og, om man ikke er vant til å være Guds gave til alle menn så tar det nok litt tilvending når jeg nå blir det. Host.

Det er en dame under fettet som skal ut. Hun vil ut og er på vei ut av skallet. Eller fettet om du vil. Dette skal bli en dame som liker å bli sett. En dame som blir vant til å bli sett, hørt, og regnet med. Ikke fordi hun ser bra ut, men fordi det ikke er noen visuelle hindringer for å HØRE hva hun sier. Det er ingen som, bevisst eller ubevisst, kan få mentale sperringer på grunn av hva denne ser, i forhold til å faktisk høre hva denne damen sier. Som en venninne sa; " Man trenger ikke heve stemmen for å bli hørt".

Jeg er overrasket over hvor fort jeg har gått ned i vekt. Jeg er overrasket over hvor mange klær jeg har måtte skifte ut og gått ned flere størrelser alt. Jeg konstaterer at jeg blir sett bedre - alt nå - kun 13 uker etter postop. Jeg blir positivt stimulert når jeg ser hvordan jeg ser ut i de klærne jeg har på. Jeg ser formelig ut, ikke uformelig. Jeg har former, er ikke radmager, og trenger kun gå ned max 10 kilo til. Med dette tempo går det fort.

Hvordan skal jeg nå takle oppmersomheten, om det er jobbmessig relatert eller utseendemessig relatert? Jeg mener jo at det er en sammenheng her. Og jeg må innrømme at jeg også har ettellerannet i underbevisstheten som slår ut negativt mot overvektige når jeg sleiver med kjeften (sånn inni hodet). Det er jo ikke rart andre, som kanskje jobber for og klarer å holde vekta, har negative holdninger mot overvektige, hvis jeg - som har vært stor/hatt valpefett/lubben/røslig/tjukk/feit i hele mitt liv - har det. Og, hvordan skal jeg nå jobbe med meg selv, for å takle positiv oppmersomhet fra andre uten å tenke tilbake og snappe negativt. Jeg har alltid vært meg selv. Så de som ikke har sett meg på grunnn av fettet trenger heller ikke se meg nå. Men, er det innebygd? Noe de ikke kunne hjelpe for. Jeg tenker jo slikt selv...Hm.

Jeg må tenke tilbake for argumentene for å ta operasjon. Min egen helse er pri 1. Å kunne beholde et aktivt liv og en aktiv jobb er pri 2. Og, uten prioritering kommer det å kunne få nye, gode kvaliteter inn i livet, uten å måtte telle kalorier hele tiden, ikke ha dårlig samvittighet for noe som helst mat/vektmessig. Jeg har alltid klart å få til alt jeg har forsøkt. Jeg har skaffet med utdannelse, fått en jobb og stillinger som ikke har vært lett. Jeg har aldri valgt minste motstands vei, men valgt rett vei for meg. Det eneste jeg aldri har vært i stand til er å kontrollere vekten. Men nå, med dette hjelpemidlet som operajsonen er skal jeg klare det. Dette vil frigi så mye energi til positive ting; aktiviteter, egentid, positive tanker, glede, selvfornøydhet, økt vilje til å ta større sjanser, mindre mentalt stress på grunn av en kropp jeg ikke er fornøyd med og et liv jeg ikke kan leve 100% slik jeg ønsker.

Positive effekter blir tilsnakk og omtale på en annen måte enn jeg er vant til. Jeg kan bli sett bedre. Jeg vil bli hørt bedre. Jeg skal bruke dette til å nå neda lengre, nå enda flere mål, få til enda flere umulige ting, velge enda flere motstandssveier som vil gå lettere enn før. Og restenergien ska jeg bruke på meg, meg, meg.

Kommenter vekttapet mitt! Kommenter at jeg krymper og ser sprek ut! Kommenter at jeg ser gladere ut! Kommenter at jeg har bra innlegg og tanker! Kommenter at jeg gjør en bra jobb!
Det skal jeg ta! Dette er positivt og det skal jeg ta!

Keep lookin at me! Watch me!
I'm gonna conquer the world!

4 kommentarer:

 1. Interessant blogg. Jeg vurderer den samme operasjonen. Slik som du gjør jeg en del research. Jeg ønsker å lese om alle ulempene etter en gastric sleeve. Har du nettips? Jeg lurer bland annet på noe så banalt som rødvin til en liten blodig biff, vil det fortsatt være en mulighet?

  SvarSlett
 2. Tusen takk, Lema. Når det gjelder å drikke til maten så får jeg forskjellig info. Alerisk sier ikke drikk 10 min før og 20-30 minutter etter et måltid. Da jeg spurte om dette på tremånederskontrollen sa de at det ikke er for å fylle opp den lille magen med drikke, fremfor mat. Det forstår jeg, men ikke denne tidsbegrensningen. Jeg fortalte de at jeg drikker til måltidene, men ikke tørstedrikker. Jeg har vært på fine middager hvro vn har kommet med de forskjellige rettene. Da drikker jeg, men ikke nødvendigvis flere glass pr rett. Jeg tåler jo foreløbing mindre alkohol enn tidligere også. Og om jeg spiser noe som er tørt så tar jeg noen slurker drikke til måltidet. Jeg lurte fælt på det samme som det, for jeg vil ha vin til maten innimellom .Det går bra, så lenge kroppen din aksepterer alkohol etter operasjon. Det vil avhenge av type operasjon, og mengde du drikker, samt type vin (garvestoffer, søthet etc) Vi satser på at det går bra for deg også!

  SvarSlett
 3. Takk for svar! Jeg vil følge din blogg videre. Spennende å følge med på reisen din. Har sett på Aleris sine sider for å finne noe om livet etter Gastric Sleeve og alle ulemper som visst skal følge. Men finner inget. Har du tips?

  SvarSlett
 4. Jeg fant egentlig bare noe på youtube, noen fagartikler, og så snakket jeg med kjente som har blitt operert. Jeg snakket med fagpersoner både på Gjøvik og Aleris også. Hele tiden ble det klarere og klarere for meg at jeg fikk kun råd fra andre, men måtte selv ta en avgjørelse. Hva ønsket jeg å gjøre, og hvorfor? Ville jeg forsette å gå opp og ned i vekt, eller var dette tiden til å gjøre noe drastisk, dvs operere. For meg så var det kun ett svar. Jojoslanking, som til slutt gir andre helseskader var en realistisk trussel, og som jeg ønsket å unngå. Derfor måtte jeg selv velge som jeg gjorde. Jeg valgte derfor å starte bloggen ,for å kunne skrive om slike forhold, som jeg ikke fant info om før jeg måtte velge. Jeg fant i ettertid www.vektoperasjon.no som har en forum for lsnakeopererte, og andre interesserte. DU må registrere det som bruker, og så får du tilgang til forumet. Her finnes mye info, mye dårlig info - veldig navlebeskuende, og her finner du mange gode erfaringer og meninger som kan gi deg veiledning.

  Aleris tilbyr en løsning. De kan ikke velge for meg. De kan heller ikke påvirke livet mitt etter operasjon. De sa at jeg er en god kandidat til både bypass og sleeve, men jeg valgte selv operasjon, og type operasjon.
  Råd og tips du finner online eller hos kjente opererte er veiledende.
  Du tar ditt valg! Det valget du mener er best for deg! Du bestemmer deg for hvordan du skal leve, rundaktig eller tynn (med eller uten operasjon).

  SvarSlett