onsdag 21. mars 2012

Innveiing uke 14 utsatt også

Hvis du følger bloggen min, så så du kanskje at innveiing uke 13 også var utsatt. Jeg har vært på telttur!
Det vil si. Jobben min krever at jeg av og til blir med ut i skauen, og da forstår du kanskje hvor jeg jobber. Nå har vi akkurat vært uke i neste to uker fra kontoret. Og ja, jeg har ligget i telt og sovepose i indre Troms. Er det mulig?!?!
Vel, dette har medført at jeg ikke har fått veid meg de to siste mandagene.

I tillegg når man er på telttur, det være seg øvelse, fjelltur eller andre utskeielser så er det ikke lett å ha forsyninger med skummet melk, yoghurt, skyr, og kjøtt, kjøtt, kjøtt. Turmat er ofte rik på karbo og fett. Den maten jeg har hatt tilgang til i de to siste ukene har vært middagspakninger med 30-40% karbo, 20-30% fett og resten "hvavetjeg". Vi var heldige denne gangen og hadde tilgang til brødskiver og porsjonspålegg i tillegg.

Dette betyr at jeg har vært på karbo-kur. Dette var det jeg hadde tilgang til, og for å klare 14-16 timers arbeidsdager så måtte jeg har mer energi. Og dette har gått ganske bra! Det har vært uvant å spise brødskiver. Før øvelsen hadde jeg kun spist en brødskive etter operasjonen 12 desember. Det gikk også bra, men var uvant. Nå har jeg spist 2-3 brødskiver i døgnet, i tillegg til slik middagspakke med mye fett og karbo, type drytech som du får kjøpt på sportsforretning.
Mitt energinivå har holdt seg ganske bra. Det er helt sikkert grunnet i at jeg har hatt denne dietten. Og, jeg har faktisk spist noe sjokolade også. Jeg merket godt at jeg har blitt kaldere. Og jeg lå med merino ullundertøy om natta, uansett temperatur. Enda måtte jeg ha på meg mer klær. På dagtid hadde jeg flere lag med klær på overkroppen, og kun to lag på beina. Beina går som regel bra, mens overkroppen blir fort kald. Så, med 4-5 lag med klær på overkroppen gikk dette også bra.

Jeg antar at all denne maten med mye karbo og fett vil vises på vekta og nedgangen vil være mye mindre enn når jeg er på min vanlige proteinkur. Men, vekta vil jo fortsette å gå nedover på sikt så det er helt ok. Det var viktig å kunne følge tempo og jobbe så mye som jeg gjorde, uten behov for tilpassninger. Det er noen kollegaer som kjenner til operasjonen, men jeg har ikke lyst til å flagge dette for alle. Derfor var det deilig å klare å holde tempo oppe, selv når jeg måtte jobbe til 0300 om natta. Dette var heldigvis unntak.

En av grunnene til å operere meg var nettopp å sikre at jeg kunne beholde jobben. Det er mange jobber som krever en viss kontroll av vekt/BMI, fysisk form og sykdomsbilde. Dette var andre gangen jeg var ute på telttur med jobben etter operasjonen, og det gikk mye bedre nå enn første gang som var kun 6 uker etter operasjone. Jeg er ganske glad for at jeg får de resultatene som jeg håpet på ifm jobben.

Jeg ser frem til å få i meg mye proteiner og har allerede stappet innpå melk, yoghurt, skyr og kjøtt.
Det er ikke tvil om at høyproteinkur virker på min kropp. Jeg må nok uansett være forberedt på at kiloene fremover går av litt saktere enn til nå. Etter min mening trenger jeg kun gå ned ca 10 kilo til. Og da har jeg alikevel høy BMI, men det er mer basert på grov beinbygning og mye muskelmasse. Men, det jeg ikke ønsker er å bli for tynn. På Aleris sa de at det kan jeg kontrollere med å øke mengde karbo og fett i maten. Det tror jeg at jeg har klart å bevise for meg selv over de to siste ukene.
Jeg krysser fingrene for neste veiedag mandag:-)

1 kommentar:

  1. Jeg har lureveid meg, selv om det ikke er mandag. Det kan se ut som om jeg har gått ned et par kilo alikevel på litt over to uker. Og i så fall er det kjempebra og litt overraskende. Men, vi får se mandag:-) I helga blir det utenlandstur og litt vin:-) Because I deserve it!

    SvarSlett